logo

Onderwijs- vernieuwing

logoTijdsduur:  Afhankelijk van de projectsduur

logoGroepsgrootte:  5 tot 15 deelnemers

logoLocatie:  Op locatie of bij Heilig Landstichting Nijmegen

De wereld verandert. De huidige generatie jongeren heeft te maken met andere uitdagingen dan generaties die zijn opgegroeid in het verleden. Gek genoeg is het onderwijs in veel gevallen nog ingericht zoals vroeger.

Waar het onderwijs vroeger vooral gefocust was op het aanleren van feiten en vaardigheden, vraagt de moderne maatschappij om onderwijs dat verder reikt dan dat. De moderne samenleving wordt gekenmerkt door globalisering, snelle verandering en maatschappelijke problematiek. Het is daarom belangrijk om leerlingen en studenten naast feitelijke kennis, ook te laten ontdekken hoe ze zich tot de moderne samenleving kunnen verhouden.

Spinsels staat voor onderwijs waarin creativiteit, persoonsvorming en (wereld)burgerschap centraal staan. In opdracht of vanuit eigen initiatief bouwen wij mee aan vernieuwende onderwijsprojecten. Zo hebben we een onderwijssemester vormgegeven met en voor studenten van het MBO, HBO en WO, en zijn we nu bezig met het realiseren van vernieuwend onderwijs voor vroegtijdige schoolverlaters.


Vraag offerte aan