logo

Workshops & Sessies

logoTijdsduur:  Dag of dagdeel per week

logoGroepsgrootte:  In overleg

logoLocatie:  Op locatie of bij Heilig Landstichting Nijmegen

Soms loopt een nieuw project vast in vage, uitgekauwde of onuitvoerbare ideeën. Met onze workshops wordt je opnieuw geïnspireerd en scherp je jouw visie, zodat je een fris plan hebt om mee aan de slag te gaan.

Workshop ‘Het Kleine Breekijzer’

Met ons programma het kleine breekijzer begeleiden wij jou en jouw collega’s middels een creatieve brainstorm in het loslaten van vaste denkpatronen, zodat jullie een nieuwe blik ontwikkelen op jullie project of thema. Op een interactieve en speelse manier gaat iedereen eerst aan de slag met zijn eigen ideeën om die vervolgens te rijmen met de ideeën van je collega’s. Het resultaat: een hele hoop nieuwe ideeën waarop je kunt verder bouwen.

Programma ‘De alternatieve focusgroep’

Bij het maken van beleid is het belangrijk dat de doelgroep waarover het beleid gaat kan meedenken. Nu wordt dat vaak gedaan door standaard vormgegeven focusgroepen. Een gemiste kans volgens Spinsels, omdat het houden van focusgroepen een te uitgekauwde methode is voor sommige doelgroepen.

In het programma ‘De alternatieve focusgroep’ ontwikkelen wij op maat voor de doelgroep die jij wilt bereiken een creatief programma waarmee jij erachter komt wat er speelt in de doelgroep, wat de problemen en wensen zijn van de doelgroep, en welke mogelijke oplossingen geboden kunnen worden aan de doelgroep. Dat doen we door creatieve, fysieke en tegendraadse manieren, waardoor andere informatie naar bovenkomt dan door enkel te praten. Een voorbeeld hiervan is dat we middels een expositie over welzijn verschillende leeftijdsgroepen met elkaar in gesprek hebben laten gaan over intergenerationele welzijnsproblematiek.


Vraag offerte aan