logo

Ideeontwikkeling

logoTijdsduur:  Dag of dagdeel

logoGroepsgrootte:  5-15 deelnemers

logoLocatie:  Op uw locatie of bij Museumpark Orientalis

Heb jij een groot of klein vraagstuk dat een oplossing behoeft, maar vind je het moeilijk om te bedenken wat de juiste oplossing is? Lukt het je niet om met vernieuwende oplossingen te komen, maar blijf je hangen in vage, voor de hand liggende ideeën? Wij schieten je te hulp!

Met onze workshop het kleine breekijzer achterhalen we eerst welk probleem je precies wilt oplossen. Vervolgens begeleiden we jou en jouw team middels creatieve brainstormtechnieken in het loslaten van vaste denkpatronen, zodat jullie een nieuwe blik ontwikkelen op jullie vraagstuk. Op een interactieve en speelse manier gaat iedereen aan de slag met zijn eigen ideeën om die vervolgens te rijmen met de ideeën van je collega’s. Het resultaat hiervan: een hele hoop nieuwe ideeën die het antwoord zijn op jouw vraagstuk.

Wij werken middels design thinking. Dat is een methode van vijf stappen om tot vernieuwende oplossingen op vraagstukken te komen. Het Kleine Breekijzer beslaat stap 2 en 3 van de design thinking methode: het definiëren van het probleem en het genereren van oplossingen op het probleem. Onze andere diensten gaan in op de andere fases van design thinking.

Voorbeelden

Om een beeld te krijgen van wat we doen hier een kleine greep uit opdrachtgevers:

  • De afdeling studentenwelzijn van de Radboud Universiteit wilde graag ideeën ophalen voor nieuwe initiatieven om het welzijn onder studenten te vergroten. Een hoop ideeën passeerden de revue, zoals het bouwen van een community garden en een radboudhuiskamer op de universiteitscampus.
  • Samen met Stichting Welzijn Brummen hebben we ideeën opgehaald over hoe ze het werkgeluk voor jonge en oude werknemers kunnen vergroten.
  • Stichting Stevenskerk wilde graag met verschillende grote en kleine organisaties uit Nijmegen inventariseren hoe het kerkgebouw een rol kan spelen in het bespreekbaar maken van maatschappelijke problematiek. Er zijn een hoop ideeën opgehaald, die in zes themaweekenden gemanifesteerd gaan worden.
Vraag offerte aan