logo

Ideeuitvoering

logoTijdsduur:  Afhankelijk van het vraagstuk

logoLocatie:  Heilig Landstichting Nijmegen of elders

Heb je begeleiding nodig in de uitvoering van jullie vernieuwende idee?

Bij Spinsels is een project niet geslaagd als de projectdoelen zijn behaald, maar pas als duurzame impact ontstaat. Om duurzame impact te maken is veel meer nodig dan een project organisatorisch in goede banen leiden. In onze projectleiding focussen wij ons daarom op zingeving, stimuleren we creativiteit en participeren stakeholders middels co-creatie. Daardoor krijgen projecten betekenis en maken we ruimte voor vernieuwende ideeën.

Door onze focus op betekenisgeving zijn mensen extra geëngageerd met het project omdat het zinvol is. Bovendien staan individuen tijdens een project stil bij hun persoonlijke ontwikkeling. Het resultaat: een geslaagd project dat op meerdere niveaus impact maakt.

Wij werken middels design thinking. Dat is een methode van vijf stappen om tot vernieuwende oplossingen op vraagstukken te komen. Onze projectuitvoering beslaat stap 4 van de design thinking methode: het in de praktijk uitvoeren van een vernieuwend idee (prototype), zodat gelijk ervaren wordt of het idee werkt. Onze andere diensten gaan in op de andere fases van design thinking.

Voorbeelden

Om een beeld te krijgen van wat we doen hier een kleine greep uit opdrachtgevers:

  • In opdracht van de opleiding Social Work aan het Rijn IJsselcollege begeleiden we studenten in het opzetten en uitvoeren van een project over oorlogsherinneringen.
  • In samenwerking met DIT-coaching en het Museumpark Orientalis zijn we projectleider van het project ‘slapen in erfgoed’, waarin we cultureel erfgoed een nieuwe bestemming geven.
Vraag offerte aan